Reporterskola

BLT - Sydöstran: Skolans problem!

Fotokollage över Saltöskolans toalett, matsal och korridor.

Här är skolans toa, matsal och korridor.

Vad tycker ni om er skola? Många barn tycker att skolan är ett problem. Alla är inte trygga i skolan och det är ett stort problem.            

Saltöskolans barn tycker det är alldeles för mycket kläder på marken, i korridoren och i klassrummen. Barn fixar inte att sätta sina kläder på sin plats. Väldigt ofta tappar barn bort sina kläder. Barn är väldigt dåliga på hålla reda på sina kläder. Varje år får man gå och rensa sina kläder i ett rum. Om du inte har något som är ditt så skänks det till barn som inte har några kläder. 

Många barn är värdelösa på spola och slänga  papper i papperskorgen. På toan brukar det vara kiss på toalettringen och det luktar inte så gott. Barn tar inte hand om toan. Det är barn som inte vill gå på toaletten för de tycker den är äcklig. Vuxna blir lite besvikna för att barn inte vill gå på toa. Det brukar vara stopp i toaletten för barn inte tar toalettpapper utan pappershanddukar. Det är ibland spindlar på elementet på toaletten. 

Matsalen brukar inte ha någon matro. Det är oftast mat och kladd på barns platser. Mattanten vill ha trevligare bord och stolar. Men det är ändå trevligt. Barn slänger alldeles för mycket mat. Det gillar inte lärarna så mycket. Vissa äter alldeles för lite.

Nellie och Edvin, som är elever på Saltöskolan, tycker inte att toan är fräsch. Nellie går inte på skolans toa och Edvin tycker att ingen tar hand om toan.

Nellie och Edvin tycker att matsalen är trevlig. Men att det är mat på stolarna och bord. De tycker att det är stökigt i korridoren och mycket kläder i hallen. Men de tycker att det är kul att leka på skolgården. Och de är trygga på skolgården. 

Text och foto: Signe Åkesson, Rut Mena, klass 4, Saltöskolan, Karlskrona