Båt med flyktingar sjönk

En båt med flyktingar har sjunkit i Medelhavet. Flera hundra människor fanns ombord. Olyckan i söndags är den värsta som hänt i Medelhavet.

 

De senaste veckorna har det hänt flera båtolyckor i Medelhavet. Många människor flyr från sin hem i norra Afrika. De flyr från krig och fattigdom.

 

De hoppas komma till Europa för att få ett bättre liv, men vägen hit är inte säker. Ofta är det kriminella ligor som ordnar med båtar, så kallade människosmugglare. Flyktingarna betalar mycket till dem för att få åka med. Men båtarna är så dåliga att flera av dem sjunker. Ofta är det alldeles för många människor på dem.

 

Förra året drunknade flera tusen flyktingar i Medelhavet. EU har fått kritik för att göra för lite för att hjälpa människor som flyr över havet. I veckan har politiker i EU samlats för att prata om hur olyckorna kan stoppas.

 

Prata gärna med en vuxen om du vill veta mer.