Dags för fotbolls-VM

Nu börjar fotbolls-VM i Kanada. Det blir Kosovare Asllanis första mästerskap.

 

Snart börjar fotbolls-VM i Kanada. Första matchen är mellan Kanada och Kina. Det är på lördag natt. Det svenska landslaget förbereder sig för fullt. De har sin första match på måndag kväll. Då möter de Nigeria.
Fotbollsspelaren Kosovare Asslani är extra spänd inför VM. Hon har spelat i det svenska landslaget i 7 år. Trots det blir detta hennes första VM.

 

Mycket tyder på att Kosovare kommer få spela yttermittfältare i VM. Lotta Schelin och Sofia Jacobsson spelade anfallare när man mötte Holland. Kosovare Asllani tar positionsbytet med ro.

 

— Man spelar vart man spelar. För mig är det viktigaste att man får ett tecken på att nu är jag ytter. Då är det lättare för mig. Man vill ju ställa sig in och träna på det mycket, och det har jag ju gjort nu, sedan vi kom hit, säger Asllani.

 

Kosovare Asllani.
Kosovare Asllani.

 

Fifa är fotbollens huvudorganisation. De vill att fotbolls-VM ska kallas dam-VM. Det är många som tycker det är fel. Att man inte ska göra någon skillnad på dam-VM och herr-VM.  Man har fått mycket kritik för det. Trots det tvingas TV4 att kalla mästerskapet för just dam-VM.

 

Snart börjar fotbolls-VM. 
Det är i Kanada.
Kanada och Kina spelar
första matchen.
Det är på lördag natt.

 

Sverige är också med.
Deras första match är
på måndag.
Då möter de Nigeria.

 

Kosovare Asllani har spelat
i svenska landslaget i 7 år.
Men det är hennes
första VM.

 

Fifa vill kalla fotbolls-VM
för dam-VM.
Det är många som inte
tycker om det.