Veckans boktips 28

Klappsnapparna och Charlie

av Per Simonsson och Stefan Roos

Långt inne i en bortglömd gränd finns en trasig vagn och om du tittar bakom vagnen hittar du en hemlig ingång. Bakom den hemliga ingången finns ett hemligt tjuvnäste som tillhör tjuvligan Klappsnapparna. Det är tack var Charlie åtta år som vi får veta denna hemlighet.

En kall vinternatt blir Charlie förd och lämnad ensam vid en trasig gammal dörr i stans fattigaste del. Här bor en man som heter Kurre Karlsson och när han öppnar dörren räcker Charlie honom ett brev. I brevet står det att Kurre är hennes pappa!

Tjuvarnas jul var en mycket populär julkalender 2011 och blev långfilm 2014. Det är även en spännande och stämningsfull berättelse att njuta av nu när julen börjar närma sig.

/Karin Kronström Rosengårdsbiblioteket

Klappsnapparna och Charlie

av Per Simonsson och Stefan Roos

Långt inne i en bortglömd gränd finns en trasig vagn och om du tittar bakom vagnen hittar du en hemlig ingång. Bakom den hemliga ingången finns ett hemligt tjuvnäste som tillhör tjuvligan Klappsnapparna. Det är tack var Charlie åtta år som vi får veta denna hemlighet.

En kall vinternatt blir Charlie förd och lämnad ensam vid en trasig gammal dörr i stans fattigaste del. Här bor en man som heter Kurre Karlsson och när han öppnar dörren räcker Charlie honom ett brev. I brevet står det att Kurre är hennes pappa!

Tjuvarnas jul var en mycket populär julkalender 2011 och blev långfilm 2014. Det är även en spännande och stämningsfull berättelse att njuta av nu när julen börjar närma sig.

/Karin Kronström Rosengårdsbiblioteket