Veckans boktips 44

Nu är det snart jul. Snöflingorna dalar sakta ner utanför fönstren. Brasan sprakar i den gamla spisen. Bröderna Eric och Simon gör sig redo för sin favoritsaga, den om hur shettisarna Sam och Sigge kom till den lilla gården på landet för första gången. Den här berättelsen handlar om deras första jul tillsammans, en jul som inte blir alls som de tänkt sig…

 

Sam och Sigge och den första julen av Lin Hallberg

 

Ett julig och stämningsfull berättelse från ca sex år och uppåt.

/Jenny Funestad, Malmö stadsbibliotek

Nu är det snart jul. Snöflingorna dalar sakta ner utanför fönstren. Brasan sprakar i den gamla spisen. Bröderna Eric och Simon gör sig redo för sin favoritsaga, den om hur shettisarna Sam och Sigge kom till den lilla gården på landet för första gången. Den här berättelsen handlar om deras första jul tillsammans, en jul som inte blir alls som de tänkt sig…

Sam och Sigge och den första julen av Lin Hallberg

 

Ett julig och stämningsfull berättelse från ca sex år och uppåt.

/Jenny Funestad, Malmö stadsbibliotek