Semoothien är här

Snart är fettisdagen här. Den senaste trenden bland semlor? Semoothien.

Lagom till fettisdagen i februari kommer årets nya version av semlan. Det är semoothieen en smoothie gjord på semla.

 

Den 9 februari är det fettisdagen. Då är det tradition att man äter semlor. Men på senare år har det kommit flera varianter på semlan.

 

Förra året kom semmelwrapen. Det var en bakelse med samma ingredienser som semlan, men man hade plattat ut brödet och lindat det omkring grädden och mandelmassan. Semmelwrapen blev en stor succé.

 

Årets nyhet är skapad av Markus Ekelund. Han är konditor och äger ett café i Nässjö. Den nya varianten heter semoothien och är en smoothie gjord på semla. Markus fick idén till semoothien från den så kallade hetväggen. Det är en semla som badar i varm mjölk.

 

– Jag tänkte att man kanske skulle plocka upp den och göra den lite mer 2016, så då blev det en smoothie av det istället, man mixar den alltså.



Ganska många har varit tveksamma till semoothien. Men Markus Ekelund försäkrar att den är god man måste bara våga prova!

Markus har hittat på
ett annat sätt att äta semla.
Han kallar det semoothien.
En semoothie är
en mixad semla som man kan dricka.

 

Den 9 februari är det fettisdagen.
Då äter många semlor.
Men nu finns det många olika sätt
att äta semla på.

 

Nytt för i år är semoothien.
Det är Markus Ekelund
som har kommit på den.
Han äger ett café i Nässjö.
En semoothie är
en mixad semla som man kan dricka.

 

Markus fick idén från hetväggen.
En hetvägg är en semla med varm mjölk.
Men han tyckte hetväggen
behövde bli lite modernare.

 

Ganska många har varit
tveksamma till semoothien.
Men Markus lovar att den är god.
Man måste bara våga prova!