Mer än bara “gilla” på Facebook

Emojis

Emojis finns över allt på datorn, i telefonen, på Facebook och på Snapchat. Emojis är små symboler som visar känslor, stämning eller andra saker. Ofta är de små gula ansikten, men de kan lika gärna vara en blomma eller en blixt.

 

Emojisarna finns som ett komplement till texten den ska alltså hjälpa den som skriver texten att få fram det den vill säga.

 

Emojisar är en utveckling av smileysarna. Smileysar är när man använder olika tecken för att skapa så ansikten, till exempel 😉 eller 8).

Facebook bygger ut sin gilla-funktion. Nya emojis som kallas reaktioner ska nu läggas till. Man kommer kunna välja mellan fem reaktioner: Kärlek, haha, wow, ledsen och arg.

 

Facebook har länge haft en gilla-funktion. Om du tycker om ett inlägg eller tycker något är intressant så kan du välja att ”gilla” det. Men många har velat ha en ”ogilla-knapp”. För ibland kan det dyka upp en nyhet som man blir ledsen av eller en sak man inte gillar.

 

Men istället för en ”ogilla-knapp” har Facebook nu valt att bygga ut sin ”gilla-funktion”. Facebook kommer nu ha fem så kallade reaktioner: Kärlek, haha, wow, ledsen och arg. Reaktionerna kommer i form av emojis och kommer finnas intill den gamla gilla-knappen.

 

Facebooks vd Mark Zuckerberg pratade nyligen om att göra valmöjligheterna för användarna större.

 

— Om det bara finns en gilla-knapp, och du delar ett sorgligt inlägg eller någonting som gör dig arg, så har människor inte det verktyg de behöver för att reagera på det, sade han.

 

På Facebook kan man” gilla” inlägg.
Men snart kan man göra mer än att gilla.
Facebook ska lägga till symboler för
kärlek, haha, wow, ledsen och arg.

 

På Facebook har man länge
kunnat “gilla” inlägg.
Om du tycker om ett inlägg
kan du alltså trycka på “gilla-knappen”.
Men många har velat ha en ”ogilla-knapp”.
För ibland kan det dyka upp saker som
man inte gillar på Facebook.

 

Men Facebook har inte gjort en ”ogilla-knapp”.
Istället kommer det snart
finnas fem emoji-knappar.
De kommer att sitta
tillsammans med gilla-knappen.
Facebook kallar emojisarna för reaktioner.
De fem reaktioner är:
kärlek, haha, wow, ledsen och arg.