Stjärnspäckad pausunderhållning i Melodifestivalen

Nu är det dags för final i Melodifestivalen. Foto: Stina Stjernkvist /SVT

Finalen av Melodifestivalen kommer bjuda på en storslagen pausunderhållning. Tidigare tävlande ska uppträda och förhoppningsvis sprider sig dansglädjen bland de som tittar.

 

På lördag är det final i Melodifestivalen. Då gör Frans Jeppsson-Wall, Molly Sandén och flera andra artister upp om att få tävla i finalen i Eurovision senare i vår.

 

Förutom en spännande tävling bjuder finalen på ett stjärnspäckat medley i pausen. Det innebär att flera artister kommer sjunga olika delar i ett större framträdande.

 

De artister som är med i uppträdandet är gamla deltagare i Melodifestivalen. De kommer sjunga kortare delar av deras tidigare bidrag. Bland annat kommer Brandsta City Släckers, After Dark och Anton Ewald vara med.

 

Anledningen till den storslagna pausunderhållningen är att Melodifestivalen firar jubileum. I år är det 15 år sedan Melodifestivalen blev en turné med flera deltävlingar. Det vill de fira.

 

– Vi ville så gärna sluta jubileumsåret med en explosion. Och så ville vi så gärna ge någonting till publiken, som är med varje vecka genom att titta och rösta, rasa och älska. Det är en present till Melodifestivalpubliken, säger Edward af Sillén som arbetar med innehållet i Melodifestivalen.

 

After Dark kommer avsluta uppträdandet med konfetti. Då hoppas de ansvariga att alla som tittar hemma i soffan, och på plats, ska känna dansglädjen

 

– Jag hoppas att hela publiken står upp och dansar tillsammans med oss, säger Edward af Sillén.

 

 

 

 

 

På lördag är det final i Melodifestivalen.
I pausen kommer tidigare tävlande
att uppträda tillsammans.

 

På lördag är det final i Melodifestivalen.
I pausen kommer det att vara ett medley.
Ett medley är när flera artister sjunger
olika delar av ett större framträdande.

 

De som kommer sjunga är
gamla deltagare i Melodifestivalet.
De kommer sjunga
korta delar av deras tidigare bidrag.

 

Melodifestivalen firar jubileum.
Det är 15 år sedan Melodifestivalen blev
en turné med flera deltävlingar.
Det är därför det kommer vara
ett stort medley i pausen.