Nästa rymdäventyr

Christer Fuglesang var den första svensken i rymden.

I går var det 55 år sedan första människan åkte ut i rymden. Men vad blir nästa rymdäventyr? Den svenske astronauten Christer Fuglesang tror att vi kommer bege oss längre och längre ut i rymden.

 

Den 12 april var det 55 år sedan den första människan reste ut i rymden. Det var ryssen Juij Gagarin som gjorde det. Men vad blir nästa rymdäventyr för människan?

 

Christer Fuglesang är en svensk astronaut. 2006 blev han den första svensken i rymden. Christer tror att nästa stora rymdsteg för människan blir att åka till en annan planet. Han tror att det kan hända inom 25 till 30 år.

 

– Och då blir det blir Mars. Då kommer man betydligt längre från jorden. Det tar tre dagar till månen och sju månader till mars, säger han.

 

Christer Fuglesang tror också att vi kommer kunna flytta till andra planeter i framtiden. Men det kommer nog dröja flera hundra år innan det är möjligt.

 

Annars tycker han att det är spännande att fler än NASA börjat satsa på rymden. Många mindre organisationer bygger små raketer för att kunna skicka upp turister till rymden.

 

Licens Länk Foto: Nasa

Vad blir nästa rymdäventyr?
Det har Christer Fuglesang funderat på.

 

Den 12 april 1961 var en speciell dag.
Då åkte den första människan ut i rymden.
I år är det 55 år sedan.
Men vad blir nästa äventyr i rymden?

Christer Fuglesang är en svensk astronaut.
Han var den första svensken i rymden.
Han har funderat på
vad som blir nästa rymdäventyr.

 

Christer tror att
vi kommer åka till andra planeter.
Men inte än på ett tag,
utan kanske om 30 år.