Veckans boktips 63

Har du en historieälskare där hemma? Då är det här boken ni bör lägga vantarna på!

I Romarriket av Dela Kienzle får läsaren reda på en massa fakta om romarriket. Visste du att de flesta gladiatorer var slavar, krigsfångar och brottslingar? Att romerska pojkar började arbeta senast vid tolv års ålder? Att man under romartiden kunde äta läckerheter som fyllda hasselmöss eller att vulkanen Vesuvius utbrott begravde hela staden Pompeji?

 

Romarriket innehåller många bilder och är full med roliga och spännande fakta om romarriket.

 

Romarriket av Dela Kienle

 

Passar barn från cirka åtta år och uppåt.

 

/Anne Jönsson, Malmö stadsbibliotek

Har du en historieälskare där hemma? Då är det här boken ni bör lägga vantarna på!

I Romarriket av Dela Kienzle får läsaren reda på en massa fakta om romarriket. Visste du att de flesta gladiatorer var slavar, krigsfångar och brottslingar? Att romerska pojkar började arbeta senast vid tolv års ålder? Att man under romartiden kunde äta läckerheter som fyllda hasselmöss eller att vulkanen Vesuvius utbrott begravde hela staden Pompeji?

 

Romarriket innehåller många bilder och är full med roliga och spännande fakta om romarriket.

 

Romarriket av Dela Kienle

 

Passar barn från cirka åtta år och uppåt.

 

/Anne Jönsson, Malmö stadsbibliotek