Snart kommer fler kvinnoemojis

Snart kommer Google ut med nya smileys. Foto: Google.

Om du vill välja en emoji som arbetar med något har du idag inget val än att välja en emoji som föreställer en man. Men snart kommer emojis som föreställer kvinnliga forskare, läkare och industriarbetare.

 

När man ska skicka sms är det många som väljer att använda emojis. Det är små sms-symboler som kan föreställa olika saker som grisar, flygplan eller smileys. Emojis hjälper oss att visa hur vi känner och kan vara ett sätt att göra meddelanden roligare.

 

Det finns också emojis som föreställer olika yrkesgrupper. Det finns exempelvis poliser, byggarbete och vakter. Men hittills har alla föreställt män.

 

Nu vill Google ändra på det. De har tagit fram nya yrkesgrupper där symbolerna också kan vara kvinnor. Det är 13 nya emojis som tagits fram. Det ska nu finnas till exempel kvinnliga lantbrukare, kemister, kockar och läkare.

 

Det är en grupp anställda på Google som utvecklat de nya symbolerna. De vill jobba för en bättre jämställdhet på arbetsplatser – de vill alltså att kvinnor har samma möjligheter som män oberoende av vilket jobb de har.

Många använder emojis.
Men nästan alla emojis är män.
Men snart kommer emojis som är kvinnor.

 

Många använder emojis i sms.
Emojis är små symboler som
kan föreställa allt möjligt.
Det kan till exempel vara djur eller smileys.
Emojis hjälper oss att visa hur vi känner.

 

Det finns också emojis som visar olika yrken.
Det finns till exempel
poliser, byggarbete och vakter.
Men alla emojis som arbetar är män.

 

Nu vill Google ändra på det.
Det har tagit fram 13 nya emojis.
De föreställer kvinnor som gör olika jobb.