Mobila tandläkarbussen besöker Tretjärnsskolan

En tandläkarbuss besökte eleverna på Tretjärnsskolan.

Under våren besökte en mobil tandläkarbuss Tretjärnsskolan för att undersöka elevernas tänder. I Angered så borstar barnen inte tänderna så noga.

 

Vecka 19 besökte mobila tandläkarbussen Tretjärnsskolan för att undersöka barnens tänder. Eleverna gick in en och en så att tandläkarna kunde undersöka deras tänder. Barnen i Angered borstar inte tänderna så noggrant. Många barn som bor där har därför dåliga tänder.

 

Tandläkarna berättade att de tycker att det är roligt att jobba som tandläkare. Det var första gången som de åkte med den mobila tandläkarbussen till en skola. De berättade även att de lackar barnens tänder för att de ska vara friska och starka.

 

– Jag tycker att det var läskigt att gå in i tandläkarbussen, säger Muntaha.

 

Artikeln är skriven av eleverna Sara, Dana, Lydia, Adna och Barije från klass 2A vid Tretjärnsskolan. Skolan har samarbetat med MiniBladet under våren och har bland annat producerat en egen skoltidning.