Tretjärnsskolans elevens val

Eleverna på Tretjärnsskolan har nyligen haft elevens val. Foto: Anna Hultberg.

Eleverna på Tretjärnsskolan har haft elevens val. Alla elever blandades i olika grupper efter de val som de har gjort.

 

I våras hade alla elever på Tretjärnsskolan i Angered i Göteborg elevens val. Elevens val är att eleverna får olika aktiviteter att välja mellan. Aktiviteterna genomförs samma dag för hela skolan. Den här gången var temat hälsa.

 

Eleverna kunde välja friidrott eller innebandy i Angereds Arena, pingis eller minigolf på Alelyckans sportcenter och dans eller löpning på skolan. Ungefär en vecka innan får eleverna ett papper där de ska välja tre olika saker som de vill göra. Lärarna på skolan gör sedan grupper efter de val som eleverna gjort.

 

Ibland har man otur och får inte något av det man har valt för att grupperna redan är fulla. En lärare pratar då med de eleverna om det och man ser till att de får något de valt nästa gång.

 

– Jag fick inte det jag helst ville ha men det blev roligt ändå. Säger Benita i klass 2B.

 

Tretjärnsskolan väljer att ha elevens val på det här sättet för att eleverna tycker att det är roligt att prova nya saker och för att skolan arbetar mycket med hälsa. Nästa elevens val kommer att fokusera på något annat.

 

Texten är skriven av eleverna i klass 2B