Ny skejtpark i Malmö

Snart kommer Malmö ha Europas största skejtpark.

Skejtboard-VM i Malmö börjar närmar sig. Snart är också Hyllies nya skejtpark klar. Det är där VM kommer gå av stapeln.

 

Den tjugonde augusti är det dags för första världsmästerskapet i skejtboard någonsin. Tävlingen kommer äga rum i Malmö. Inför tävlingen har Malmö stad börjat bygga en ny skejtpark vid Hylliebadet.

 

Sedan i början av mars har det byggts på skejtparken. John Magnusson jobbar på Bryggeriet. Det är Malmös skejtförening. Han har varit med och byggt på parken sen i mars. Enligt honom kommer det bli Europas främsta skejtpark.

 

– Vi har försökt att göra en park som inte ser ut som något annat, där världens bästa åkare får plocka fram det bästa de har och samtidigt kan bjuda på en bra show. Men också något som är kul för alla andra att skejta i, säger han.

 

John är nöjd nu när skejtparken börjar bli klar. I slutet av juli ska den vara helt färdig. Han tror också att tävlingen kommer vara bra för Malmö som stad.

 

– Det blir publicitet som man inte kan köpa för pengar och det gör ju jättemycket för Malmö. Vi skejtare är väldigt glada och imponerade över Malmö stad, framförallt för att staden vågar satsa på skejt – det är grymt.

 

Malmö bygger en ny skejtpark.
Där ska VM i skejtboard vara.

 

Malmö bygger en ny skejtpark.
Den ligger i Hyllie.
Parken ska vara klar i juli.

 

Det kommer bli
en väldigt bra park.
Men alla ska kunna skejta där.

 

20 augusti är det VM i skejtboard.
VM kommer vara i Malmö.
Det är därför parken byggs.

 

Tävlingen är bra för Malmö.
Den kommer göra att
Malmö blir mer känt.