Pokemon Go gör succé

Pokemon Go är det populäraste mobilspelet på länge.

Pokemon Go är ett nytt populärt spel till mobiltelefonen. Men det är viktigt att se sig omkring ordentligt när man spelar.

 

I Pokemon Go samlar man på olika varelser. De kallas för Pokemon. Vad som är speciellt med Pokemon Go är att man hittar Pokemon i verkligheten genom mobiltelefonen. När du går, rör sig en figur i telefonen. Genom telefonen kan du sedan hitta Pokemon på exempelvis skolgården eller utanför biblioteket.

 

Spelet har blivit väldigt populärt på kort tid. Det har redan fler användare än det sociala nätverket Twitter. Och vissa blir kanske lite för ivriga när de spelar.

 

Som när några ivriga Pokemon-spelare tog sig in i kungens trädgård. Kungafamiljen har ett slott som heter Solliden på Öland. Där bor de på sommaren. Nyligen gick det ett larm där. När vakter skulle undersöka vad som hänt, visade det sig att det var Pokemon-spelare som tagit sig in. De letade efter en ovanlig Pokemon.

 

När man spelar Pokemon Go är det lätt att man tittar mycket i mobiltelefonen. Därför är det viktigt att man ser sig om ordentligt när man spelar. Annars kanske man går in något. Framför allt är det viktigt att vara uppmärksam när man är nära en väg.

 

Pokemon Go passar också bra att spela med flera andra. Så om man ska ut och jaga Pokemon kan man alltid bjuda med några kompisar. Eller varför inte familjen.

Pokemon Go är ett nytt mobilspel.
Många gillar att spela det.
Men det är viktigt att se sig omkring.

 

Det finns ett nytt spel med Pokemon.
Man kan fånga pokemon med mobilen
när man går runt utomhus.
Det är väldigt många som spelar det.

 

Men man får vara försiktig.
Det kan hända att man går in i något
för att man tittar på mobilen.

 

Några hade hoppat in i kungens trädgård.
De letade efter en ovanlig pokemon.
Men då kom det vakter.
Vakterna trodde att det var tjuvar.

 

Pokemon Go kan vara kul att spela
med vänner, eller med sin familj.