Hon bär svenska fanan

Therese Alshammar får bära Sveriges fana vid OS-invigningen.

Idag är det dags för OS-invigning. Där kommer simmaren Therese Alshammar få bära Sveriges flagga.OS i Brasilien blir Therese Alshammar sjätte OS. Ingen simmerska från Sverige har gjort lika många mästerskap. Hon är därmed en av de mer erfarna svenska idrottarna i årets OS.Therese får också äran att bära Sveriges flagga. Vid invigningen av OS bär en idrottare från varje land upp sin flagga.– Det viktigaste är att det är en idrottare som kan personifiera OS-truppen och som man kan se som ett föredöme, sade truppchefen Peter Reinebo före utnämningen.Therese Alshammar har 72 internationella mästerskapsmedaljer (37 guld, 23 silver och 12 brons). Hon har vunnit tre OS-medaljer, och tagit två silver och ett brons.

I dag är det invigning av OS.
På invigningen kommer Therese Alshammar
bära Sveriges flagga.Invigningen av OS är i dag.
En idrottare från varje land
är med på invigningen.
Idrottaren bär sitt lands flagga.Therese Alshammar är simmare.
Hon kommer bära Sveriges flagga.
Hon får bära flaggan eftersom
hon simmat i så många tävlingar.Therese är den simmerska som
varit med i flest tävlingar.
Hon har varit med i fem OS förut.
I tävlingarna har hon ofta vunnit.
Hon har sammanlagt vunnit 37 guldmedaljer.

 

Foto:Michiel Jelijs Bildlicens Länk