Veckans boktips – Sigrid och Affe räddar djuren

Sigrid och kompisen Affe gillar att ha hemliga klubbar.  De bestämmer sig för att starta en klubb som räddar djur och skriver regler för hur de ska göra. De ska tänka på djurens rätt, klappa minst ett djur om dagen och alla djur ska beskyddas – även de otäcka och fula. Sigrid och Affe bor nära en bondgård och där gör de sin första inspektion för att undersöka hur djuren har det.

 

Men det är Racerbilen, Affes kanin, som visar sig bli deras verkliga uppdrag!

 

Sigrid och Affe räddar djuren av Moa Eriksson Sandberg och Eva Björkstrand

 

En rolig och spännande bok med en del bilder, för dig ca 6-9 år.

 

Boktips av Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket

Sigrid och kompisen Affe gillar att ha hemliga klubbar.  De bestämmer sig för att starta en klubb som räddar djur och skriver regler för hur de ska göra. De ska tänka på djurens rätt, klappa minst ett djur om dagen och alla djur ska beskyddas – även de otäcka och fula. Sigrid och Affe bor nära en bondgård och där gör de sin första inspektion för att undersöka hur djuren har det.

 

Men det är Racerbilen, Affes kanin, som visar sig bli deras verkliga uppdrag!

 

Sigrid och Affe räddar djuren av Moa Eriksson Sandberg och Eva Björkstrand

 

En rolig och spännande bok med en del bilder, för dig ca 6-9 år.

 

Boktips av Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket