Veckans boktips – George

George gillar att spela teater och vill verkligen spela rollen som Charlotte i en pjäs i skolan. När hon ska provspela blir läraren arg, och tycker att George borde förstå att hon inte kan spela en roll som flicka, för George är ju en pojke. Eller det är vad alla tror. George själv vet att hon är en flicka, även om hon har en pojkes kropp. Bara Kelly, Georges bästa vän vet vem George verkligen är och kommer på ett sätt att få alla att förstå det…

 

George av Alex Gino

 

Denna bok är för dig mellan 9 och 13 år.

 

/Sofie Herner, Lindängenbiblioteket

George gillar att spela teater och vill verkligen spela rollen som Charlotte i en pjäs i skolan. När hon ska provspela blir läraren arg, och tycker att George borde förstå att hon inte kan spela en roll som flicka, för George är ju en pojke. Eller det är vad alla tror. George själv vet att hon är en flicka, även om hon har en pojkes kropp. Bara Kelly, Georges bästa vän vet vem George verkligen är och kommer på ett sätt att få alla att förstå det…

 

George av Alex Gino

 

Denna bok är för dig mellan 9 och 13 år.

 

/Sofie Herner, Lindängenbiblioteket