Sverige får ny minister

Anna Ekström blir ny gymnasieminister.

Nu har Sveriges riksdag öppnat igen efter sommaren. Och vid öppnandet kom statsminister Stefan Löfven med en nyhet – att Sverige får en ny minister.

 

I onsdags öppnade Sveriges riksdag igen för hösten. Kungen öppnade som vanligt riksdagen genom att hålla tal. I sitt tal pratade han bland annat om hemskheter som hänt senaste året och att det är viktigt att samarbeta och hjälpas åt. Han pratade också om Sveriges historia.

 

– Sverige har haft fred i över 200 år och är i dag ett av världens mest välmående länder. Så har det inte alltid varit. För drygt 100 år sedan var vi ett fattigt land, som människor lämnade. Vi har gått från att vara ett utvandringsland, till ett land som många söker sig till.

 

Efter talet presenterade statsminister Stefan Löfven regeringsförklaringen. Den berättar vilken politik regeringen kommer jobba med det närmsta året.

 

Under regeringsförklaringen presenterade Stefan Löfven en stor nyhet – att Sverige får en ny minister. Hon heter Anna Ekström och hon blir ny gymnasie- och kunskapslyftsminister. Anna Ekström har tidigare jobbat som generaldirektör för Skolverket.

 

Foto: Embassy of Sweden Bildlicens Länk

Nu har riksdagen öppnat igen.
Och i riksdagen kommer det
finnas en ny minister.

 

Under sommaren är riksdagen stängd.
I onsdags öppnade den igen.
Vid öppningen höll kungen tal.

Sedan talade statsminister Stefan Löfven.
Han berättade vad
regeringen vill göra under året.

Och han berättade en stor nyhet.
Nyheten var att Sverige får en ny minister.
Hon heter Anna Ekström.
Hon blir ny gymnasie- och kunskapslyftsminister.

 

Foto: Embassy of Sweden Bildlicens Länk