Nu avgörs TV-pucken

Det är dags för final i TV-pucken. Men det är dyrt att spela i turneringen.

Nu är det slutspel i TV-pucken. På söndag vet vi vilket ungdomslag som vinner. Men det kan bli dyrt att vara med i turneringen.

 

TV-pucken är en ishockeyturnering för ungdomar. I onsdags inleddes årets slutspel i Malmö. I dag är det dags för kvartsfinaler, i morgon lördag blir det semifinaler och på söndag spelas finalen.Finalmatcherna sänds live i SVT.

 

Att vara med i TV-pucken är en dröm för många. Men det kan bli dyrt. Det visar en granskning som SVT Sport har gjort. Det är olika dyrt på olika ställen i landet. Men dyrast är det i Västerbotten där kostnaden är 14 500 kronor per person. På flera andra ställen kostar det runt 10 000 kronor.

 

Svenska Ishockeyförbundet säger att ishockey ska vara en sport för alla. Men kostnaden kan göra att alla inte kan vara med. För det är ju inte bara TV-pucken som kostar. Över huvud taget är hockey en dyr sport. Enligt SVT Sport kan det kosta ungefär 50 000 kronor för en 15-åring som elitsatsar. Det som kostar är bland annat årsavgift till hockeyklubben, läger och utrustning.

Nu är TV-pucken snart slut.
På lördag är det final.
Men det kostar mycket pengar
att vara med i TV-pucken.

 

TV-pucken är en turnering i ishockey.
TV-pucken är bara för ungdomar.

 

På lördag är det final i TV-pucken.
Du kan se finalen på SVT.

 

Många unga som spelar ishockey
vill vara med i TV-pucken.
Men det är väldigt dyrt att vara med.
Det kan kosta mer än 10 000 kronor.

 

Och ishockey är en dyr sport.
Till exempel skydd kostar mycket pengar.
Därför kan inte alla spela ishockey.
Alla har inte råd.