Årets julklapp får kritik

Årets julklapp blev VR-glasögon. Men alla tycker inte det är en bra julklapp.

Årets julklapp blev VR-glasögon. Men vissa tycker att det är dåligt att uppmana människor att köpa fler tekniska prylar.

 

Den här veckan utsågs Årets julklapp. Det är företaget HUI Research som utser årets julklapp varje år. HUI Research lyfter då något nytt och modernt som de tror kommer sälja bra till jul.

 

I år blev VR-glasögonen Årets julklapp. VR står för Virtual Reality. Med ett par VR-glasögon kan man till exempel uppleva ett spel så att det känns som att man är mitt i spelet.

 

Men vissa tycker att det var en dålig idé att utse VR-glasögonen till årets julklapp. De tycker inte att man ska uppmana människor att köpa massa nya teknikprylar eftersom det är dåligt för miljön.

 

Sveriges Konsumenter arbetar för alla oss som köper saker. Och Sveriges konsumenters generalsekreterare Jan Bertoft tycker att det finns bättre saker att ge bort till jul än just VR-glasögon.

 

– Kanske en begagnad sak, man kan gå på second handbutiker och kolla på Blocket och Tradera . Eller ge bort någonting till välgörenhet. Kanske något egentillverkat, något med tanke, säger han till TT.

Årets julklapp
Årets julklapp ska vara en modern sak.

Årets julklapp blir känd.
Många köper det som blir Årets julklapp.

Årets julklapp blev VR-glasögon.
Men alla tycker inte
att det är en bra julklapp.

 

Varje år väljer ett företag ut
”Årets julklapp”.
I år blev VR-glasögon Årets julklapp.

 

VR-glasögon är som stora glasögon.
Med VR-glasögon känns det
som att man är mitt i en film eller ett spel.

 

Men tekniska saker är dåliga för miljön.
VR-glasögon är en teknisk sak.
Därför tycker vissa att VR-glasögon
inte borde blivit Årets julklapp.