Trump säger att tidningarna ljuger

USA:s nya president Donald Trump bråkar med tidningarna i USA. Han säger att de ljuger om honom.

 

Nu har Donald Trump varit USA:s president i några dagar. Det var i fredags som han tog över som president efter Barack Obama. Man säger att Trump “installerades” som president. Det betyder att det var en ceremoni där han bland annat svor en ed och höll ett tal.

 

Efter installationen blev det ett bråk mellan Donald Trump och tidningarna i USA. Tidningen New York Times visade en bild från installationen och jämförde med en bild från när Barack Obama installerades för åtta år sedan. Det var mycket färre människor på bilden från Trumps installation.

 

Men Donald Trump och de som jobbar med honom säger att det inte stämmer att det var så få människor där. Dagen efter ceremonin höll Vita husets talesperson Sean Spicer ett möte för tidningarna. Då sa han att de i Vita huset tror att bilderna från ceremonin har gjorts om så att det ska se ut som mindre folk.

 

– Detta var den största publik som någonsin bevittnat en installation, sa han under pressträffen.

Nu är Donald Trump USA:s president.
Det blev han i fredags.
I fredags var det en ceremoni.
Efter ceremonin blev Trump
USA:s president på riktigt.

 

Men efter ceremonin har Trump bråkat
med tidningarna i USA.
Trump tycker tidningarna ljuger om ceremonin.

 

Några tidningar berättade om ceremonin.
Tidningarna sa då att det var få personer
som tittade på Trumps ceremoni.

 

Men det tyckte inte Trump.
Han tyckte det var många människor
på ceremonin.
Därför bråkar han nu med tidningarna.