Reporterskola

Noel älskar fotboll

Noel står i en idrottshall med ett höjt ben och ska precis sparka på en fotboll.

Noel siktar på bollen. Fotograf: Julia Andersson

Klass Gula 2-3B på Hemängsskolan i Luleå är vinnare i MiniBladets tävling Reporterskolan. Här följer deras vinnande artikel på temat ”Aktiv fritid”.

 

Här på Hemängsskolan är de flesta aktiva på sin fritid. I vår klass gul 3B har vi intervjuat varandra och Noels favoritsport är fotboll.

 

Noel Andefors är 9 år och älskar fotboll. Noel tycker det bästa är att få göra mål för att han får en rolig känsla i kroppen. Han har fyra tränare som heter Janne, Sara, Jocke och Markus. Janne tränar Noel mest för att han är Noels pappa.

 

Fotboll går ut på att man sparkar på en boll och försöker göra mål på motståndarlagets mål, för om man gör mål i sitt eget mål kallas det självmål. Man kan vara målvakt, forward och back. Det är viktigt att laget har en bra teamkänsla för att lyckas.

 

Noel har träning på Sundis och Lassevallen. Sundis är en sporthall och utanför finns det en fotbollsplan som är gjord av konstgräs. Lassevallen är en fotbollsplan med riktigt gräs. De har träning på Sundis tills all snö är borta. Noel spelar fotboll på matcher, träningar och ibland på fritid fast bara på sommaren. Hans favoritsport är fotboll just för att man springer mycket och Noel älskar att springa.

 

Noels fotbollslag heter SSK och det står för Sunderby Sportklubb. Han spelar fotboll med kompisar och sin pappa Janne. Noel gillar att stå i mål och vara utespelare lika mycket som att vara ute på plan, lite av en allätare då det gäller fotboll.

 

REPORTER: Julia Andersson

Den här texten finns enbart i en medelsvår version.