Veckans boktips – Åskan av Ulf Stark

Ett bokomslag med titeln Åskan längst upp i stora gula bokstäver. Längst ner är en trappa gjord av pianotangenter och på trappan går två små pojkar bakom en stor man med svart skägg.

Bengt och jag är bästa vänner och hittar på allt möjligt ihop. Bengt kan nästan allt, hans enda brist är att han måste kissa när han blir nervös. Jag blir jättenervös när jag tänker på Åskan, eller Oskarsson som han egentligen heter, en jätte som bor i närheten av oss…

 

Följ med på ett sommarlov fullt av vänskap, ensamhet och rädsla i en ny bok från Ulf Stark, en av Sveriges mest kända barnboksförfattare. Boken passar för högläsning eller egen läsning för dig mellan 7 och 10 år.

 

Åskan av Ulf Stark

/Sofie Herner, Lindängenbiblioteket

Bengt och jag är bästa vänner och hittar på allt möjligt ihop. Bengt kan nästan allt, hans enda brist är att han måste kissa när han blir nervös. Jag blir jättenervös när jag tänker på Åskan, eller Oskarsson som han egentligen heter, en jätte som bor i närheten av oss…

Följ med på ett sommarlov fullt av vänskap, ensamhet och rädsla i en ny bok från Ulf Stark, en av Sveriges mest kända barnboksförfattare. Boken passar för högläsning eller egen läsning för dig mellan 7 och 10 år.

Åskan av Ulf Stark 

/Sofie Herner, Lindängenbiblioteket