Sverige ute ur U21-EM

Hela laget i landslagets gula tröjor.

Sveriges lag i U21-EM. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

U21-EM
U21-EM började fredag den 16 juni. U21 står för “under 21” och det betyder att de som spelar måste vara under 21 när kvalet till EM börjar. I år spelas U21-EM i Polen.

Sverige förlorade sin sista match i gruppspelet i U21-EM. Därmed åkte Sverige ut ur turneringen utan att ha vunnit en enda match.

 

Just nu pågår U21-EM i fotboll. Den senaste veckan har det varit gruppspel i turneringen. Det betyder att alla länder som är med delas in i grupper, och de som vinner i gruppen går vidare. Sverige har varit i samma grupp som England, Polen och Slovakien.

 

I torsdags spelade Sverige den sista gruppspelsmatchen mot Slovakien. Sverige var tvungna att vinna matchen för att gå vidare från gruppspelet. Men tyvärr vann Slovakien matchen med 3-0.

 

Sveriges tidigare matcher hade inte heller gått bra. Mot Polen blev det 2-2, och mot England blev det 0-0. När Sverige förlorade mot Slovakien åkte Sverige alltså ur turneringen utan att ha vunnit en enda match.

 

Sveriges förbundskapten heter Håkan Ericsson. Han är besviken över resultatet. Förra gången det var EM vann Sverige guld, och Håkan Ericsson hade hoppats att det skulle gå lika bra nu. Men tyvärr är EM alltså slut för Sveriges del denna gången.

U21-EM
U21-EM började fredag den 16 juni.

U21 står för“under 21”.
Det betyder att de som spelar
måste vara under 21.
I år spelas U21-EM i Polen.

Just nu håller U21-EM i fotboll på.
I torsdags spelade Sverige
match mot Slovakien.

 

Sverige behövde vinna
för att gå vidare.
Men tyvärr vann Slovakien med 3-0.
Därför åkte Sverige ut ur U21-EM.

 

Sveriges andra matcher
har inte heller gått så bra.
Mot Polen blev det 2-2.
Och mot England blev det 0-0.

 

Många hade nog hoppats på
att det skulle gå bättre för sverige.
Men tyvärr åkte Sverige ut
utan att ha vunnit en enda match.