Sarah Sjöström bästa kvinnliga idrottare

Sara Sjöström. Bakom henne syns massa gröna löv. Hon har långt ljust hår och en blå jacka. Runt halsen hänger flera medaljer i band.

Här visar Sarah sina medaljer som hon vann i OS förra året. Bild: shutterstock.com/Hans Christiansson.

Sarah Sjöström är en svensk simmare som vann tre VM-guld tidigare under 2017. Nu har hon blivit utsedd till Europas bästa kvinnliga idrottare.

 

Sarah Sjöström är en svensk simmare som bland annat har vunnit guld i OS förra året. Hon tävlar i olika simgrenar, som fjärilsim och frisim.

 

I torsdags fick Sarah Sjöström priset som Europas bästa kvinnliga idrottare. Priset delades ut på ANOC-galan i Prag, som ligger i Tjeckien. Det är första gången en svensk idrottare vinner priset.

 

Sara fick priset av många anledningar. En av dem var att hon lyckades så bra i VM i simning i år. Hon vann tre guld, ett silver och slog flera av sina egna världsrekord.

 

– Jag har vunnit de flesta priser man kan få i Sverige och blivit utsedd till Europas främsta simmare, men det här är ju något helt annat – att de tycker jag är bäst av alla idrottare i hela Europa för de resultat jag har gjort i bassängen, säger Sarah Sjöström i ett pressmeddelande till Sveriges Olympiska kommitée.

Sarah Sjöström är en känd svensk simmare.
Hon tävlar i många stora tävlingar, som VM och OS.
Hon tävlar i flera olika simgrenar,
till exempel fjärilsim och frisim.

 

Nu har Sarah fått stort ett pris.
Priset går till den bästa idrottaren i Europa.

 

Sara fick priset eftersom
det har gått så bra för henne i flera tävlingar.
I VM i år vann hon tre guld.
Och hon blev snabbast i världen i vissa grenar.

 

Sarah har redan vunnit flera priser i Sverige.
Men det är skillnad att vinna ett pris för hela Europa.
Därför blev Sarah jätteglad över att vinna.