SVT:s Sommarlov flyttar

Alex, Angelika och Malin underhåller alla sommarlovslediga barn.

Malin Olsson, Angelika Prick och Alexander Hermansson kommer vara programledare för årets Sommarlov. Foto: Janne Danielsson /SVT

Barnprogrammet Sommarlov sänds varje sommar i Sverige. De senaste åren har programmet spelats in i Västra hamnen i Malmö, men nu ska inspelningen flytta till Beijers Park i Kirseberg.

 

Sommarlov är ett populärt barnprogram som sänds under sommaren. Under de fem senaste åren har programmet Sommarlov spelats in i Västra Hamnen i Malmö.

 

Men nu kommer programmet att flytta en annan del av Malmö. Nästa sommar kommer Sommarlov att spelas in i Beijers Park i Kirseberg.

 

Anna-Maria Nildén är Sommarlovs projektledare. Hon säger att de är glada att så många människor vill komma och titta på programmet live. Men det kommer ofta så mycket folk att inte alla har fått plats.

– Folk har kommit från hela landet och pga platsbrist har de inte kunnat se programmet live. Och därför vill vi flytta. I Beijers Park finns en mycket större grönyta och många fler kan komma och titta på programmet, säger Anna-Maria Nildén till SVT Nyheter.

 

I Beijers Park i Kirseberg finns det möjligheter att använda parkens natur till inspelningen. Det finns en stor backe, flera träd och en liten sjö. Anna-Maria Nildén säger att de vill använda miljön till att göra bättre program.

 

Barnprogrammet Sommarlov
visas varje sommar.
Programmet brukar
spela in i Västra hamnen i Malmö.

 

Men till nästa sommar ska programmet
spelas in i en annan del av Malmö.
Då ska det spelas in i Beijers Park.
Beijers Park ligger i Kirseberg.

 

Det är så många människor
som vill komma och titta på inspelningarna.
Därför måste inspelningarna flytta.

 

Beijers Park är väldigt stor.
Där finns det plats för många människor.
Så nästa sommar kan alla som vill
komma och titta när Sommarlov spelas in.