Veckans boktips: Ellinors sommar

Bild av boken som står på högkant. Ellinor sitter på en äng med gräs med en bok uppslagen i knät. Bredvid står en liten hund med tungan som hänger ut.

Ellinor älskar hästar och drömmer om en egen. Högst upp på önskelistan står det alltid häst! Nu närmar sig sommarlovet och alla Ellinors vänner ska göra något som har med hästar att göra. Allt Ellinor ska göra är att TITTA på sin sköthäst och sen blir det till att hänga på bibblan och antagligen ha sin lillasyster i släptåg. En dag frågar bästisen Jennys mamma Ingrid om Ellinor kan hjälpa henne med hundarna. Det är bara det att Ellinor tycker att hundar är lite läskiga. Men det är klart att hon vill hjälpa till när någon frågar. Det kanske inte blir en så tråkig sommar trots allt?

 

Ellinors sommar av Emelie Johnson Vegh

 

/Karin Kronström, Rosengårdsbiblioteket i Malmö