K-popgrupp blev etta

De sju bandmedlemmarna står framför en vit vägg. De har svarta kostymer på sig, några har vita tröjor under. De har alla korta frisyrer, men som är lite längre och hänger ner på pannan och på sidorna. En vinkar, en annan göra peacetecknet och några andra bara ler mot kameran.

Här är hela bandet BTS med medlemmarna Suga, J-Hope, RM, Jimin, V, Jungkook och Jin på Golden Disk Awards i januari. Bild: wikimedia commons/NewsInStar.

På den kända Billboardlistan hamnar den musik som är mest köpt och nedladdad i hela världen. För första gången toppar ett k-popband listan, BTS.

 

De amerikanska Billboardlistorna är några av de mest kända musiklistorna i världen. Listan som heter Billboard 200 rankar musikalbum efter hur mycket de har sålts, laddats ner och streamats i hela världen.

 

På Billboard 200 hamnar bara stora världsartister som många laddar ner och lyssnar på. Nu har för första gången ett k-popband blivit etta på listan. Bandet heter BTS och albumet heter Love yourself: tear.

 

Men att BTS är världskändisar är inget nytt. BTS förra album Love yourself: her var det mest nedladdade albumet på Itunes i 70 länder. Bandet var också det mest omtalade fenomenet på Twitter 2017. Det twittrades fler gånger om BTS än både Justin Bieber och USA:s president Donald Trump.

 

Länk och licens till artikelns bild.

Bandet BTS är från Korea.
De är ett k-popband.

 

K-pop har blivit allt mer populärt.
Och BTS har blivit kända i hela världen.

 

Nu har BTS blivit etta
på listan Billboard 200.
Det är första gången som
ett k-popband blir etta på listan.

 

Billboard 200 är en väldigt känd musiklista.
Bara artister som är världskändisar
hamnar på den listan.