Veckans boktips – Från Döda fallet till Ales stenar: Platser med (spök)historia

En bild på bokens omslag och en på författaren. Bokomslaget har en ritad bild av en skog med många långa och mörka träd. Skogen är fylld av dimma och ser mystisk ut. Mitt i skogen står ett stort träkors där det står "Falk 1855". Bilden på författaren föreställer Lena som sitter och läser en bok om spöken. Hon har kort hår och glasögon.

I den här boken kan du läsa om några av Sveriges märkligaste och läskigaste platser.

 

Är det sant att vikingakungen Ale fortfarande härskar vid Ale stenar och hur gick det egentligen till när Storforsen förvandlades till Döda fallet? Vem är Gruvfrun – den vackra kvinnan som sägs röra sig nere i Falu koppargruva? Varför ligger det alltid färska blommor på Falks grav, där det ligger en man som blev avrättad 1855?

 

Kanske just du kommer att besöka någon av dessa platser med (spök)historia i sommar?

 

I den här boken blandas spännande fakta med spökhistorier och du får dessutom, lite oväntat, reda på hur Falukorven kom till.

 

Från Döda fallet till Ales stenar: Platser med (spök)historia av Lena Arro och Filippo Vanzo

 

Passar för barn mellan 9-12 år.

 

/Anne Jönsson, Malmö stadsbibliotek