Alla har inte råd med sommaraktiviteter

En vuxen håller fram sina händer som en skål. I händer har ett barn lagt sina händer. I barnets händer ligger det flera mynt.

En del sparar pengar till sina sommaraktiviteter hela året. Men alla har inte råd att spara. Bild: shutterstock.com/Syda productions.

Alla familjer har inte råd att hitta på saker under sommaren. Därför erbjuder organisationen Fryshuset gratis aktiviteter för barn till ensamma mammor.

 

Under sommaren är det många familjer som vill hitta på roliga saker eftersom både föräldrar och barn är lediga. Många åker utomlands, åker på utflykt eller går på lekland eller museum.

 

Men att hitta på såna här saker kostar pengar. Därför är det också många familjer som inte har råd att hitta på saker under sommaren, fast de skulle vilja.

 

Om vi tittar på hela samhället finns det en typ av familj där det ofta finns lite mindre pengar. Det är familjer där det bara finns en mamma, och ingen annan förälder. När det bara finns en förälder som tjänar pengar blir det ofta svårare med familjens ekonomi.

 

I Göteborg har föreningen Fryshuset startat ett projekt som heter “Barn till ensamma mammor”. I projektet hittar de på gratis aktiviteter för både mammor och barn.

 

– Att förmedla delaktighet, gemenskap och minska skillnaderna som finns mellan barn och unga idag är vårt mål, berättar Sara Azzazi om projektet. Hon jobbar på Fryshuset.

På sommaren vill många familjer
hitta på extra roliga saker.
Men många saker kostar pengar.
Det gör det svårt för familjer med lite pengar.

 

I Sverige finns många mammor
som lever ensamma med sina barn.
De har ofta ganska lite pengar.

 

I Göteborg finns en förening
som heter Fryshuset.
De har startat ett projekt
som heter “Barn till ensamma mammor”.

 

I projektet ordnar de gratis aktiviteter
för både mammor och barn.
De vill få både mammorna och barnen
att känna sig mindre ensamma.