Veckans boktips: Dödsbo av Mia Öström

Ett läskigt hus med kråkor runtomkring.

Det här är en riktigt härlig spökhistoria som passar dig mellan 10 och 12 år.

Nino och hennes mamma har precis flyttat in i en lägenhet i ett väldigt gammalt hus. Förut bodde det en gammal dam i lägenheten men hon har dött och Nino och hennes mamma har fått ta över både lägenheten och alla hennes saker. Dödsbo kallas det. Nino tycker att det känns lite märkligt alltsammans. Hela huset är märkligt faktiskt. Här bor bara väldigt gamla människor men ändå hör hon barnröster som viskar på nätterna och när Nino öppnar en övertapetserad dörr i vardagsrummet kommer hon in i ett likadant vardagsrum fast spegelvänt. Men kan det stämma? Det finns ju bara en lägenhet på varje våning. Det dröjer inte länge förrän både läskiga och nästan omöjliga saker börjar hända i Ninos hus.

 

Det här är en riktigt härlig spökhistoria som passar dig mellan 10 och 12 år.

 

/Anne Jönsson, Malmö stadsbibliotek

Nino och hennes mamma har precis flyttat in i en lägenhet i ett väldigt gammalt hus. Förut bodde det en gammal dam i lägenheten men hon har dött och Nino och hennes mamma har fått ta över både lägenheten och alla hennes saker. Dödsbo kallas det. Nino tycker att det känns lite märkligt alltsammans. Hela huset är märkligt faktiskt. Här bor bara väldigt gamla människor men ändå hör hon barnröster som viskar på nätterna och när Nino öppnar en övertapetserad dörr i vardagsrummet kommer hon in i ett likadant vardagsrum fast spegelvänt. Men kan det stämma? Det finns ju bara en lägenhet på varje våning. Det dröjer inte länge förrän både läskiga och nästan omöjliga saker börjar hända i Ninos hus.

 

Det här är en riktigt härlig spökhistoria som passar dig mellan 10 och 12 år.

 

/Anne Jönsson, Malmö stadsbibliotek