Veckans boktips: Världens bästa gäng: Scenskräck av Maja Lunde

Världens bästa gäng.

Världens bästa gäng: scenskräck är den första boken i serien om Världens bästa gäng.

Det finns de som är sådär självklart coola. Ta bara den snowboardåkande supersnyggingen Markus eller Cornelia som dansar jazzbalett och har glänsande silkeshår. ALLA tycker att de är coola, till och med de som går på högstadiet. Ingen tycker att Björg, Alfred och Ivan är coola. Ingen alls faktiskt. Men så en dag börjar Helena i klassen. Helena som är lite galen, älskar rosa och glitter och har föräldrar som äger en godisfabrik. Helena tycker att de är coola. Hon säger att problemet är att de fyra är så coola att ingen har upptäckt det än. Men hur får man folk att förstå hur cool man är? Jo, man bildar ett band så klart! Det gör inget att ingen av dem kan sjunga eller spela så värst bra Men helt plötsligt har Helena bjudit in hela skolan på konsert. Hur ska det gå?

 

Scenskräck är första delen i den roliga serien om Världens bästa gäng. För barn mellan 9 och 12 år.

 

/ Anne Jönsson, Stadsbiblioteket i Malmö

Det finns de som är sådär självklart coola. Ta bara den snowboardåkande supersnyggingen Markus eller Cornelia som dansar jazzbalett och har glänsande silkeshår. ALLA tycker att de är coola, till och med de som går på högstadiet. Ingen tycker att Björg, Alfred och Ivan är coola. Ingen alls faktiskt. Men så en dag börjar Helena i klassen. Helena som är lite galen, älskar rosa och glitter och har föräldrar som äger en godisfabrik. Helena tycker att de är coola. Hon säger att problemet är att de fyra är så coola att ingen har upptäckt det än. Men hur får man folk att förstå hur cool man är? Jo, man bildar ett band så klart! Det gör inget att ingen av dem kan sjunga eller spela så värst bra Men helt plötsligt har Helena bjudit in hela skolan på konsert. Hur ska det gå?

 

Scenskräck är första delen i den roliga serien om Världens bästa gäng. För barn mellan 9 och 12 år.