Rekord i tittningar på strömmat spel

Två barn sitter framför en bärbar dator. Båda ser jätteglada ut. Den ena ler stort och pekar på skärmen. Den andra håller armarna över huvudet och ropar glatt.

Många spelar inte bara tv- eller datorspel själva. De tittar också mycket på streaming-kanaler för att se andra som spelar.

Gillar du att titta på streaming-kanaler? Då är du inte ensam. Förra året tittades det på streamat spel under 11 miljarder timmar.

 

Att titta på andra som strömmar sitt dataspelande har blivit allt mer populärt. Förra året slogs rekord i antal tittade timmar, då det kom upp i 11 miljarder. Det är en miljard fler timmar än året innan.

 

Kim Larsson är en känd streamare. Han har en av Sveriges största gamingkanaler. Han tror att många uppskattar streamandet eftersom det blir väldigt intimt.

 

– Det blir väldigt personligt, att man faktiskt är i någon annans vardagsrum, i någons skalle och får höra hur de tänker och agerar helt enkelt. Jag har också streamat IRL och varit på gymmet och streamat. Folk tycker att det är kul att hänga med och ha diskussioner, både med mig och andra i chatten. Det är sammanhanget som är det viktiga skulle jag säga, inte nödvändigtvis vad man gör på skärmen, sa Kim till Sveriges radio.

Många tittar på kanaler
där någon streamar när de spelar spel.
Det har blivit väldigt populärt

 

Förra årets slogs rekord.
Folk tittade på spel-streaming
under 11 miljarder timmar.
Det är en miljard mer än året innan.

Kim Larsson är en känd streamare.
Han tror att folk gillar streaming
för att det är personligt.
Det är kul att se vad streamarna gör
även när de inte spelar.