Veckans boktips: Glitterflickan

Bokens framsida och bokens författare. På framsidan syns en tjej med väldigt blåa ögon, en mystisk trappa och fjärilar som flyger runt. Författaren är ungefär 40 år med långt hår och lugg. Hin har läppstift och tittar allvarligt in i kameran.

Eva-Lottie och hennes mamma spenderar tre sommarveckor i ett hus medan mamma skriver en bok. I trädgården hittar Eva-Lottie märkliga konstverk och något med huset ger henne en konstig känsla.

 

Eva-Lottie träffar också Gloria, husets förvaltare, som bodde i Hollywood när hon var ung och kallar Eva-Lottie för Glitterflickan. Eva-Lottie börjar skriva en skräckberättelse, inspirerad av huset, Glorias levnadsöde, och de märkliga drömmar hon drömmer om nätterna …

 

Glitterflickan av Moa Eriksson Sandberg

 

Spännande läsning för dig mellan 9 och 12 år!

 

/Sofie Herner, Lindängenbiblioteket i Malmö