Man blev biten av krokodil på Skansen

En krokodil som ligger på sand

När mannen höll tal sträckte han in sin arm innanför glaset till krokodilerna och blev biten.

En man blev biten av en krokodil under en privat fest på Skansen i Stockholm. Nu ska Skansen göra skyddsbarriären ännu säkrare.

 

I tisdags hölls en fest på Skansen-Akvariet i Stockholm. En av deltagarna skulle hålla tal. För att synas klättrade mannen upp på ett ställe bredvid krokodilburen. Medan han höll sitt tal sträckte han in en arm innanför glaset.

 

– Då var det en krokodil på insidan som tyckte att ”det där, det biter jag tag i”, berättar Skansenakvariets chef Jonas Wahlström.

 

Krokodilen bet tag i mannens arm, men släppte ganska snabbt efter. Mannen blev skadad, men det var flera läkare på festen som kunde hjälpa mannen tills han kunde åka till sjukhuset.

 

Skansenakvariets chef var med på festen. Han säger att ingen har blivit biten av en krokodil på Skansen tidigare, men att de nu ska se till att skyddsbarriären är extra säker för besökarna. Nu ska det inte gå att nå över glaset eller att klättra upp på något.

 

Skansen höll öppet som vanligt nästa dag. Området närmast krokodilburen var avspärrad så att ingen skulle gå för nära innan buren har fått extra skydd.

Skansen ligger i Stockholm.
Det är en stor park.
De har bland annat många djur.

 

I tisdags var det några
som hade fest på Skansen.
En av dem som var med skulle hålla tal.

 

För att synas klättrade han upp
på ett ställe bredvid krokodilburen.
Och medan han pratade sträckte han in
en arm i buren.

 

Då var det en krokodil som bet honom.
Mannen fick ett sår,
men han fick hjälp snabbt.
Nu mår mannen bra igen.