Tim Berglings stiftelse ordnar Aviici-konsert

Tim Avicii Bergling

En konsert till minne av Avicii kommer att hållas på Friends Arena den 5 december. Bild: Wikimedia Commons / The Perfect World Foundation

Tim Bergling, även känd som Avicii, dog förra året och har hyllats för sin musik världen runt. Nu ordnar Tim Berglings stiftelse en konsert med hans musik och flera artister och DJs.

 

Avicii var en populär DJ som dog förra året. Han hette egentligen Tim Bergling. Nu kommer Tim Berglings stiftelse hålla en stor konsert i Stockholm i hans minne. Konserten kommer hållas den 5 december på Friends arena i Stockholm.

 

Under konserten kommer Aviciis musik att spelas. Men det är också mer än 30 artister som är inbjudna att spela på konserten. Några av de artister som kommer framföra Avicii-låtar under konserten är Rita Ora och Adam Lambert. David Guetta och Kygo är två kända DJ:s som också kommer att uppträda.

 

– Tim hade planer på att hans musik skulle framföras tillsammans med ett stort liveband. Nu förverkligar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt, säger Klas Bergling, Tim Berglings pappa, i ett pressmeddelande.

Avicci var en känd DJ
som tyvärr dog förra året.
Men hans musik lever fortfarande.

 

Avicci hette egentligen Tim Bergling.
Och nu ska Tim Berglings stiftelse
ordna en konsert med hans musik.
Konserten kommer att vara
den 5:e december på Friends Arena i Stockholm.

 

Många kändisar kommer vara med
på konserten.
Till exempel kommer Rita Ora och Adam Lambert sjunga.
Och David Guetta och Kygo kommer at DJ:a.

 

Tim Berglings pappa heter Klas Bergling.
Klas är glad att konserten kommer att bli av.
Han säger att Tim alltid ville att hans musik
skulle spelas med stora liveband.
Och nu kommer det alltså att hända.