Modigast i världen av Malin och Alexander Karim

Veckans boktips: modigast i världen

Alba bor på en ö långt bort med sin pappa och sina vilda syskon. När Albas pappa tvingas resa till andra sidan ön för att leta efter ett nytt jobb rasar hennes tillvaro samman. Alba är rädd för nästan allt och är förtvivlad över att deras pappa ska resa bort. Första natten själv med sina syskon drar en hemsk storm in över deras by och nästa morgon är byn helt öde och ingen går att hitta, inte ens hennes syskon. Då tar Alba modet till sig och tillsammans med sin get Yanko ger hon sig ut för att leta efter sin pappa. Det blir en lång resa med många spännande möten, både läskiga och roliga.

 

Modigast i världen är en riktig äventyrsbok med många spännande inslag. Boken passar åldern 6 till 9 år men den är också väldigt bra som högläsningsbok.