Veckans boktips: Pärlfiskaren av Karin Erlandsson

Veckans boktips, pärlfiskaren

Miranda bor i den södra regionen. Fast hon bara har en arm (en roshaj tog den en dag när hon dök) är hon en av de bästa pärlfiskarna. I hennes släkt har alla så länge hon kan minnas letat efter den mest värdefulla pärlan, ögonstenen. Miranda är fast besluten om att det är hon som ska hitta den. Hon bestämmer sig för att ge sig av. Hennes planer förändras dock då hon mot sin vilja får Syrsa, en tjej som pratar hela tiden och inte ens kan simma, med sig på äventyret. Men det visar sig att Syrsa har en särskild förmåga som kanske till och med kan hjälpa henne i sökandet efter stenen…

 

Pärlfiskaren är den första delen av tre i serien Legenden om ögonstenen (del 2 heter
Fågeltämjaren och del 3 Bergsklättraren).

 

Skrivet av Jenny Funestad.