Veckans boktips: Dödens tivoli av Camilla Lagerqvist 

Veckans boktips, dödens tivoli

Nours äldre syster brukar åka på nattliga spökjakter till läskiga platser med sina kompisar. Nu ska de åka till Dödens tivoli, ett nedlagt tivoli med en hemsk historia. Nour får följa med men bara om hon lovar att stanna i bilen.

 

När de kommit fram till tivolit och Nour är ensam kan hon inte motstå frestelsen att smita ut. Tivolit ligger mitt i skogen och hon vill bara se sig omkring lite. Hon hinner inte långt förrän hon till sin fasa hör bilarna starta och åka därifrån. Ingen verkar ha märkt att Nour saknas.

 

Hon är nu ensam i skogen mitt i natten vid ett övergivet tivoli det sägs vila en förbannelse över. Plötsligt känner Nour doften av nypoppade popcorn och pariserhjulet skramlar igång…

 

Dödens tivoli är en härligt läskig bok för dig mellan 9 och 12 år.

 

Boktips av Anne Jönsson.