Musikhjälpen 2020 har dragit igång!

Pressbild, Sveriges Radio

 

Årets programledare i Musikhjälpen är Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman. Mellan den 14 och 20 december ska de sända 144 timmar i sträck på temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”.

 

Från början var det tänkt att Musikhjälpen skulle sändas från staden Norrköping, men förra veckan meddelade Sveriges Radio att man ställer om på grund av pandemin.

 

Så årets upplaga kommer inte sändas från ett torg som vanligt, utan från lokaler där sändningarna kan genomföras på ett tryggt sätt.

 

Farah Abadi gör sitt fjärde år som programledare för Musikhjälpen.

– Det är lika pirrigt och nervöst som första gången. Kanske ännu mer i år då vi inte riktigt vet vad vi kliver in i på grund av corona men på något sätt är det också skönt. Något återkommande och tryggt som Musikhjälpen, som håller sällskap, underhåller och skapar eftertanke. Jag längtar!, säger Farah Abadi till Sveriges Radio.

 

För artisten Felix Sandman är det däremot första gången han leder programmet.

– Det känns otroligt kul och jag är så stolt över att få programleda Musikhjälpen  tillsammans med två fantastiska kvinnor jag ser upp till! Jag har fått äran att vara gäst varje år sedan 2014 och tycker att Musikhjälpen är ett så varmt och fint initiativ som tar fram det bästa hos människor och förenar världen i kärlek och musik. Jag ser fram emot intressanta möten och att få ta del av allas personliga resor och bidra till att stärka engagemanget hos människor för årets viktiga tema, säger Felix Sandman.

 

Årets tema är ”Ingen människa ska lämnas utan vård” som handlar om att hälsa är en mänsklig rättighet.

 

”Ändå saknar minst halva världens befolkning tillgång till grundläggande hälso- och sjukvård. Bland de 7,4 miljoner barn och unga som dog under 2019 hade de allra flesta fall varit möjliga att behandla” skriver Musikhjälpen på sin hemsida.

 

Musikhjälpen är ett radioprogram
som sänds varje år.
Programmet samlar in pengar
till olika välgörenheter.

 

I år samlar Musikhjälpen in pengar till
människor som behöver vård.

 

Programledarna för Musikhjälpen är
Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman.
Tillsammans kommer de sända radio
varje dag mellan den 14 och 20 december.

 

Musikhjälpen brukar sändas från en bur
som på ett torg i någon av Sveriges städer.
Men i år blir det inte så på grund av coronapandemin.