Veckans boktips: Alfons Åberg undersöker och experimenterar av Josefin Svenske och Karin Johansson

Alfons Åberg undersöker och experimenterar

Alfons Åberg undersöker och experimenterar av Josefin Svenske och Karin Johansson efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.

 

Vanligtvis träffar vi på Alfons Åberg i olika bilderböcker, men i den här boken lär han ut om olika experiment som du kan göra hemma, till exempel vatten som förstoringsglas eller din egen kvicksand. Sakerna han använder i experimenten är sådant som de flesta redan har hemma. Om du är lika nyfiken som Alfons och vill lära dig om gas, vatten och molekyler så är detta boken för dig (ibland kanske tillsammans med en vuxen). Experimenten är alldeles lagom kluriga och anvisningarna är lätta att följa.

 

Boken passar äldre förskolebarn och uppåt.

 

Boktips av Therèse Palmgren på Lindängenbiblioteket