Kanada är världsmästare i hockey

En puck med ett lönnblad på.

Kanadas herrlandslag är världsmästare i hockey. Foto: Pixabay.

Kanadas herrlandslag förlorade sina tre första matcher i hockey-VM. Men sedan tog de sig till final och vann. Nu är de världsmästare.Kanada fick en dålig start men spelade bättre och bättre under hockey-VM.I finalen möttes Kanada och Finland. Efter bara nio minuter tog Finland ledningen med 1–0. Det var bråkigt mellan de båda lagen och Kanada fick flera utvisningar.Men i den andra perioden var det i stället Finlands spelare som blev utvisade. Maxime Comtois kunde göra 1–1 för Kanada.I den tredje perioden blev det spännande igen då Finlands spelare Petteri Lindbohm gjorde 2–1.När det var sju minuter kvar av matchen kvitterade Kanada och det stod 2–2 efter ett mål av Adam Henrique.Matchen gick till förlängning. Nick Paul gjorde det avgörande målet för Kanada och blev matchens stora hjälte.
– Det är otroligt. Det är speciellt att leda den här gruppen hela vägen till guldet. Många räknade nog ut oss i den här turneringen, men vi trodde på oss själva hela tiden. Det kommer inte bli mycket sömn i natt, säger Adam Henrique till SVT.

I helgen spelades finalen i hockey-VM.
De två lagen som tävlade om guldet
var Finland och Kanada.
Det var en jämn match, men i förlängningen
kunde Kanada göra mål och vinna.

 

I första perioden gjorde Finland 1–0.
Det berodde mycket på
att Kanada hade många utvisningar i den perioden.

 

I andra perioden kunde Kanada kvittera.
Det gjorde de när Finland hade en spelare utvisad.
I den tredje perioden gjorde båda lagen varsitt mål.
Därför blev det förlängning.

 

Där kunde till slut Kanada avgöra.
Det var spelaren Nick Paul
som gjorde målet för Kanada.