Har du sett några knasiga träd?

Har du sett ett knasigt träd?

Pixabay

Fler svenskar har varit ute i skog och mark under pandemin. Skogssällskapet vill nu ha in bilder på knasiga träd för att öka kunskapen om skogen.


Skogssällskapet är en förening som jobbar för att skogar ska må så bra som möjligt och att vi ska använda skogar på ett hållbart sätt. Skogssällskapet har sett att svenskarna är ute mer i naturen nu under pandemin.


Därför vill skogssällskapet nu passa på att uppmärksamma skogen. Det vill de göra genom att visa upp bilder på alla roliga och knasiga träd som finns ute i skogarna.


Skogssällskapet frågar därför alla som är ute i skogen att ta bilder på alla knasiga träd de ser och dela dem på sociala medier.


Har du sett ett knasigt träd? Då kan du lägga upp en bild på trädet på sociala medier och tagga inlägget med #knasigaträd. Kom ihåg att också skriva i inlägget var du såg trädet.


Det finns flera anledningar till att ett träd växer på ett knasigt vis. Det kan ofta bero på att det står nära en hage. Då kan djuren ha ätit på trädet när det var litet, vilket kan göra att trädet växer fram flera stammar istället för en. Knasiga träd kan också bli till genom att de växt in i ett stängsel och har fått ta en annan väg för att nå upp till solskenet.

Skogssällskapet är en förening.
De finns för att hjälpa skogen
och se till så att vi använder skogen på ett hållbart sätt.

 

Skogssällskapet har sett att svenskarna
är ute mer i naturen nu under pandemin.
Därför vill de passa på
att uppmärksamma skogen.

 

De vill att fler svenskar ska känna till
hur rolig och knasig skogen kan vara.
Därför ber de nu människor
att ta kort på alla knasiga träd de ser.

 

Har du sett ett knasigt träd
kan du ta kort på det.
Sen kan du lägga upp en bild på det i sociala medier
och tagga det med hashtaggen #knasigaträd.
Glöm inte att skriva var du såg trädet.