Binu har skrivit en kall novell

Binu Jakobsson har skrivit en novell

Binu Jakobsson har skrivit novellen "Den tunna isen". Foto: Pixabay.

Skicka in din text till oss!

I sommar publicerar vi några av de skönlitterära texter som har skickats in till oss. Det här är andra och sista  delen av Binu Jakobssons spännande novell: Den tunna isen. Har du skrivit en berättelse eller en dikt som du vill att andra ska läsa? Klicka här!

Binu Jakobsson är 13 år och går på Östtegs skola i Umeå. Hon har skrivit novellen Den tunna isen som nu finns att läsa på MiniBladet.


Hur kom det sig att du skrev just den här berättelsen?
– Jag ville ha en berättelse som var lite kall, både att det var kallt utomhus så att man kan relatera men också att man känner sig lite kall inombords för situationen.Visste du när du började hur berättelsen skulle sluta?
– Jag hade funderat ut slutet på ett ungefär, så att jag hade något att förhålla mig till när jag skrev resten av berättelsen. Jag hade också tänkt länge på att göra en sådan här typ av berättelse, men inte riktigt kommit på hur jag skulle skriva den.Vad är det bästa med att skriva?
– Det finns så många saker, men det bästa är nog när man känner att man verkligen får fram budskapet i det man skriver. Jag gillar när det inte står direkt uttryckt, utan att läsaren får tolka det själv.När skriver du som bäst och var får du inspiration ifrån?
– Jag skriver som bäst när jag inte planerat att skriva. När det bara kommer en idé och jag känner att jag bara måste skriva ner den. Jag får ibland inspiration från andra noveller och ibland musik och filmer, Oftast får jag inspiration från känslor jag får dagligen och det är oftast när jag mår dåligt. Då brukar jag beskriva olika känslor, ungefär som jag känner mig inombords.Vilka böcker gillar du själv att läsa? Har du någon favoritförfattare eller favoritbok?
– Jag älskar att läsa när jag hittar den perfekta serien, med många böcker och spännande handlingar. Mina favoriter är nog Percy Jackson och WarriorsHar du några tips på hur man kommer igång och skapar en fängslande berättelse?
– Jag tycker man ska satsa på slutet, göra allting mystiskt med många beskrivningar och gestaltningar, så att läsaren kommer in i berättelsen. Sedan tycker jag att man ska göra ett slut som innehåller mycket känslor, alltså man säger inget exakt vad personen känner eller vad som händer utan kanske mer: ”Allting blev svart, och nu var allt över, till slut.” Ifall berättelsen ska sluta med att någon dör eller något liknande.

Läs Binus novell!


Text: Anna Hultberg

Binu Jakobsson är 13 år
och går i sexan på Östtegs skola i Umeå.
Hon har skrivit en novell
som heter Den tunna isen.

 

Binu säger att hon ville skriva en novell
som gjorde så att den som läser känner sig kall.
Det är kallt både utomhus i novellen
men den som läser känner sig också kall inuti.

 

Binu gillar att skriva.
Det bästa med att skriva tycker Binu är
när man känner budskapet växa fram.
Binu säger att hon gillar när läsaren själv
får tolka vad budskapet i en berättelse är.

 

Binu berättar att hon ofta skriver bäst
när hon inte har planerat att skriva.
Ibland kommer en berättelse till henne
och då måste hon bara sätta sig och skriva ner den.

 

Oftast får Binu inspiration
från sina egna känslor.
Då vill hon sätta ord på dem.

 

Om du vill skriva en egen novell
har Binu några tips till dig.
Hon säger att du ska satsa på slutet
och göra allting mystiskt.
Då blir det en bra novell.

 

Har du redan skrivit en novell kan du skicka in den till oss.
Då kan den komma upp här på MiniBladet
precis som Binus novell gjorde.
Du kan skicka in noveller till oss här.

 

Binus novell Den tunna isen
kan du läsa här.