Veckans boktips: Det stora tågäventyret – Tjuven på Highland Falcon

Veckans boktips: Tjuven på Highland falcon

Ett spännande bokmysterie.

Det stora tågäventyret – Tjuven på Highland Falcon av M. G. Leonard och Sam Sedgman

Hal följer motvilligt med morbror Nat på en tågresa. Det är den sista färden med det kungliga ångloket Highland Falcon. Endast särskilt inbjudna gäster är med på färden, däribland det nygifta kungliga paret. Snart inser Hal att han inte är enda barnet med på tåget. Lenny, dotter till lokföraren, åker med som fripassagerare i hemlighet. En diamantbrosch och pärlörhängen försvinner spårlöst från några av gästerna. Hal och Lenny bestämmer sig för att undersöka mysteriet tillsammans. Finns det en juveltjuv på tåget? Är prinsessans Atlasdiamant i fara? Någon är skyldig till stölderna, men vem?Boktipset är skrivet av Cissi Rosengren, Husiebiblioteket.