Armand Duplantis tog guld

Armand Duplantis har vunnit OS-guld.

Det gick bra för Armand Duplantis under OS. Han vann guld i stavhopp. Foto: Denis Kuvaev/Shutterstock

Sverige har vunnit ännu en guldmedalj under OS i Japan. Stavhopparen Armand Duplantis vann guld och slog nästan världsrekord.


På tisdagen tog Sverige ännu ett guld under OS. Då vann Armand Duplantis stavhoppsfinalen. Det var Armand Duplantis första OS, men eftersom han är väldigt duktig trodde många att det skulle gå bra för honom.


Många reagerade på hans första hopp under finalen. Då skulle han hoppa över 5,55 meter, men han kom så högt över ribban att det såg ut som att han flög. Ribban är den pinne som stavhopparna måste ta sig över när de hoppar.


Under tävlingen försökte Armand Duplantis också att slå världsrekordet. Världsrekordet är ett hopp på 6,19 meter. Armand Duplantis försökte men lyckades inte. Han var väldigt nära, men det räckte inte för att slå världsrekordet.


Angelika Bengtsson är en annan känd svensk stavhoppare. Hittills har det gått bra för henne också. I måndags tog hon sig vidare till damernas final i stavhopp. Damernas final hålls på torsdag. Då har Angelika Bengtsson också en chans att vinna en OS-medalj.

Armand Duplantis är en svensk stavhoppare.
Han tävlade i stavhoppning i OS.
Och han vann tävlingen.
Därför vann han också OS-guld.

 

Det var nära att Armand Duplantis
också slog världsrekordet.
Han försökte hoppa över 6 meter och 19 centimeter
som är världsrekordet i stavhopp.

 

Tyvärr lyckades han inte.
Men det gör kanske inte så mycket
när han precis hade tagit OS-guld.

 

På torsdag är det dags för damernas final.
Då finns det också en svensk med.
Hon heter Angelica Bengtsson
och har alltså också chans att ta OS-medalj.