Många visar sitt stöd efter attack

Det har varit en attack i Norge.

Just nu är många människor ledsna över det som har hänt i Norge. Foto: Pixabay

Förra onsdagen hände något hemskt i Norge. Det skedde nämligen en attack där några människor skadades och dog. Polisen grep en man och håller nu på att utreda vad som hände.


På onsdagskvällen förra veckan hände något hemskt i den norska staden Kongsberg. En man skadade och dödade flera människor med någon typ av vapen.


Människor i Kongsberg ringde polisen när det hände. Polisen kunde ganska snabbt gripa mannen som är misstänkt för att ha gjort det. De skadade människorna fick hjälp på sjukhus. Fem personer dog på grund av attacken.


Den misstänkte mannen är nu häktad. Det betyder att han är inlåst hos polisen medan polisen utreder vad som har hänt. Polisen vet ännu inte säkert varför attacken hände.


I Norge är nu många människor ledsna för det som har hänt. För några dagar sedan var det en minnesstund i Kongsbergs kyrka. Många människor kom dit för att visa att de bryr sig om de som dog och blev skadade i attacken. Bland människorna i kyrkan fanns Norges kronprinspar kronprins Haakon och kronprinsessa Mette-Marit.


Norges statsminister Jonas Gahr Støre har också åkt till Kongsberg för att visa att han bryr sig. Han säger att ingen ska känna sig ensam på grund av det hemska som har hänt.

– Vi står samman i detta. Ta vara om varandra och minns de som mist livet. Ni ska veta att alla vi andra står samman med er, säger Norges statsminister Jonas Gahr Støre enligt SVT.


Behöver du prata om det som har hänt i Norge? Prata med en vuxen eller kontakta Bris https://www.bris.se/.

Är du vuxen och vill ha tips om hur du kan prata med barn om hemska saker som hänt, läs här.

Förra onsdagen hände en hemsk sak i Norge.
En man attackerade flera människor med ett vapen.
Det hände i den norska staden Kongsberg.

 

Mannen som attackerade människorna
har blivit häktad av polisen.
Det betyder att polisen har låst in honom.

 

Nu försöker polisen reda ut
varför mannen attackerade flera människor.

 

Det var många som blev skadade
och fem personer dog i attacken.
Därför är många ledsna i Norge.

 

I Kongsberg var det en minnesstund i kyrkan.
Dit kom många människor
för att visa att de bryr sig.