Nyhetsvecka 46

Collage på vägskyltar och höstlöv

Veckans nyheter handlar bland annat om hösten och vägskyltar. Foto: Amina Hussain och Felicia Green.

Ska vi åka till Hej? Eller kanske till Läppapuss? Eller varför inte Mörkret? Om ni hört talas om platserna så har ni säkert hängt med i veckans nyheter. Jag tror att alla som arbetar med journalistik tycker om språk. Språk kan också vara väldigt roligt. Det finns en tidning som heter Språktidningen som nu vill veta vilken ort i Sverige som har det roligaste och det vackraste namnet. Gå in och rösta!
Läs mer om Sveriges ortnamn i vår artikel.Något som också är roligt är väl att julen närmar sig? Eller det kanske inte alla tycker. Jag tycker det är väldigt fint att fira jul men jag bryr mig inte så mycket om julklappar. Årets julklapp är i varje fall en biljett till ett evenemang.
Läs mer om årets julklapp.Men ok, om vi nu ska gå ut och gå på evenemang, hur blir det då med den där covid-typen som aldrig vill försvinna? Ja, vissa tycker att vi fortfarande måste vara försiktiga. Snart kanske vi måste visa vaccinpass för att komma in på vissa ställen.
Läs mer om vaccinpassen.Innan hösten helt har försvunnit tycker jag ni ska passa på att kolla in de här vackra höstbilderna som minireportrar på Lindängeskolan i Malmö har tagit.
Titta på höstbilder från Lindängen.Om du har tagit fina bilder eller om du skrivit någon artikel kan du alltid skicka in den till oss. Var med i våra tävlingar för bästa reportage och bästa läsarbild!Trevlig helg!
Gustav

Gustav Sigala Haggren
Redaktör