Sverige vinner VM-guld i innebandy

Det svenska landslaget står på rad och tar emot publikens hyllningar

Det svenska laget hyllades efter vinsten mot Finland. Foto: Svensk Innebandy.

Det var spännande in i det sista av herrarnas VM-final. Till slut var det Sverige som vann över Finland och tog guldet.När VM-finalen började gjorde Finland två mål tidigt. Sverige hade det tufft och fick inga chanser att göra mål.Men i andra perioden kom det svenska laget tillbaka med ny energi. Casper Backby passade Rasmus Enström som gjorde mål. Bara en liten stund senare sköt Albin Sjögren bollen till Kim Nilsson som också gjorde mål. Sedan gjorde Linus Nordgren det tredje målet.

– Det var riktigt skönt. Ett enkelt mål, men så klart väldigt, väldigt viktigt, säger Linus Nordgren till Svenska Innebandyförbundet.När den tredje perioden började ledde Sverige över Finland. Det finska laget kämpade men det var Sverige som gjorde även nästa mål. Då attackerade det finska laget och fick in två mål. Ställningen var då 4–4.När det bara var en och en halv minut kvar av matchen fick Sveriges spelare Tobias Gustafsson in bollen i mål. Finland försökte kvittera, så att ställningen skulle bli lika igen. Men i stället blev det Sverige som fick in ännu ett mål. Hampus Ahrén gjorde matchens sista mål. Det var första gången Hampus Ahrén var med i VM.Finalen slutade 6–4 till Sverige.

– Det var helt underbart. Allt släppte bara, jag visste att guldet var klart. En fantastisk känsla, säger Hampus Ahrén till Svenska Innebandyförbundet.VM-guldet var de svenska herrarnas första sedan 2014. Förre veckan vann det svenska damlandslaget VM-guld. Det har Minibladet skrivit om här. Det betyder att Sverige vunnit två guld i VM i innebandy 2021.

Text av Catharina SigalaSverige har spelat VM-final
i innebandy för herrar.
Finalen var mot Finland
och var väldigt jämn.

 

Det var Finland som började bäst.
De gjorde snabbt två mål.
I andra perioden kom Sverige tillbaka
men Finland kunde hålla undan.

 

I den tredje perioden stod det 4–2 till Finland.
Men då började det gå bra för Sverige.
Sverige gjorde två snabba mål
i början av den tredje perioden.

 

Finland kämpade på bra men det var
Sverige som gjorde flest mål.
Matchen slutade 6–4 till Sverige.
Därför är Sverige bäst i världen på innebandy.